Highway Chicken!

Kip onder een baksteen? Jazeker! ‘Pollo al Mattone’, noemen ze dit in Italië. Ik noem het ‘Highway Chicken’ voor obvious reasons…:-) Een super mals kippetje met een knapperig huidje, gegrild als een steak binnen 30 minuten!

Highway (spatchcock) Chicken

Lees en/of download het recept van de Highway Chicken!

Zalm Tandoori aan het spit!

We maken hier gebruik van de stralingswarmte van de Big Green Egg! De kracht van het keramiek… Ik rijg de gemarineerde stukken zalm aan een grote spies en gaar hem in de barbecue waar nog maar een bodempje kolen in zit!

Zalm (Tandoori) aan het spit

Lees en/of download het recept van de zalm tandoori op de Big Green Egg!

Gegrilde garnalenspies met rode curry!

Als je denkt dat een curry per definitie scherp en pittig is, dan heb je het mis! Ook deze basis-variant op een rode curry is zeer mild en waanzinnig lekker! Daarbij gril ik een lekker garnalenspiesje op de Arteflame.

Gegrilde garnalenspies met rode curry

Lees en/of download het recept van de gegrilde garnalenspiesjes met rode curry!

Gevulde appel op cederhout!

Een soort appeltaartje op een cederhouten plankje? De appels worden gevuld met een heerlijk zoet-hartig mengsel en daarna gebakken in bladerdeeg. Het cederhouten plankje zorgt voor een lichte rooktoets en een geweldige presentatie!

Gevulde appels op een cederhouten plankje

Lees en/of download het recept van de gevulde appels op cederhout!

Red Snapper met dukkah!

Dukkah is een kruidenmengsel uit Egypte. Ik heb daar een kruidenkorst van gemaakt die ik bedacht heb op de gegrilde red snapper! Ik gril deze grote vis in z’n geheel op de Braaimaster en maak er ook gegrilde aubergines bij!

Gegrilde red snapper met dukkah

Lees en/of download het recept van de gegrilde Red Snapper!

Secreto Iberico!

Het best bewaarde geheim van Spanje: De secreto Iberico (belotta)! Het mooiste stukje vlees van het mooiste varken ter wereld. Zonder gein… Daarbij een waanzinnige aardappelsalade. Ik zeg: Maken!

Secreto Iberico met aardappelsalade

Lees en/of download het recept van de Secreto Iberico!

'Gerookte' tongfilets!

Dit is een geweldige techniek om een rooksmaak mee te geven aan delicate producten zoals zeetong! We gaan hier de boter roken en de vis konfijten. Daarbij maak ik drie bereidingen van bloemkool en nog meer lekkers!

Tongfilet roken op de Big Green Egg

Lees en/of download het recept van de tongfilets in gerookte boter!

Pizza van de barbecue!

Er gaat echt niks boven een zelfgemaakte pizza! Ik probeer bij deze om nu eens ‘once and for all’ de drempelvrees weg te halen om zelf eens die heerlijke pizza te maken! Het is niet moeilijk…écht niet!

Pizza proscuitto di Parma!

Lees en/of download het recept van de pizza proscuitto!

Kipspies uit het vuistje!

Een heerlijk zomers hapje! Te serveren als lunch of diner, deze wrap van gegrilde kippendijen zal je doen verbazen! De simpelste receptjes zijn vaak het lekkerst…! Dat geldt zeker voor deze!

Gegrilde kipspies uit het vuistje

Lees en/of download het recept van de kipspiesjes!

Vis curry van Kabeljauw

Een heerlijke zelfgemaakte curry uit de Dutch Oven! Een vereenvoudigde versie van een gele curry, niet authentiek maar wel origineel en maakbaar voor iedereen! Daarbij een gegrilde kabeljauw met bacon op de BRAAI!

Vis curry van gegrilde kabeljauw

Lees en/of download het recept van de vis curry!

Saucijzenbroodjes met Pitmaster X

Een leuke variant op ‘Pigs in a blanket’. Ik noem het ‘Saucijzenbroodjes’… Deze zijn met een lekkere kerriesaus en het recept is bedacht door YouTuber Pitmaster X. Die mij ook komt assisteren in deze aflevering…!

Saucijzenbroodjes met Kerrie

Lees en/of download het recept van het de saucijzenbroodjes!

Buikspek met ananas (Dumpert!)

Één van mijn signature dishes uitgewerkt in een video. Deze versie maakte ik voor DumpertEten een poosje geleden. Na vele, vele verzoek heb ik hem voor jullie opgenomen! Ik zeg: maaakuh!

Buikspek met ananas

Lees en/of download het recept van het ‘Dumpert’ buikspek!

Gegrilde soep met ballen

Ik gebruik een barbecue als ik vind dat de smaak van het product er beter van wordt! Dit is zo’n voorbeeld. Door de groenten te grillen en te karameliseren en de ballen te roken, krijg je een waanzinnig resultaat! Vegetarisch!

Gegrilde groentesoep met ballen

Lees en/of download het recept van de Gegrilde soep met ballen!

Tri Tip medaillons

Ter promotie van het nieuwe boek van Pitmaster X grilde Pitmaster X en ik mooie Tri Tip medaillons in een heerlijk gekruide mayonaisekorst! Daarbij maakte we frietjes van zoete aardappelen met walnoot en honing…!

Tri Tip medaillons

Lees en/of download het recept van de Tri Tip medaillons in mayonaisekorst!

Bavette Burger

Een zelfgemaakte hamburger van het vlees van bavette, gemengd met een stukje vet van een prachtig dubbeldoel rund! En dat alles op de braai gegrild boven echt houtvuur! Mooi man!

Bavette Burger

Lees en/of download het recept van de Bavette Burger!

Mosselen met friet

Mosselen zijn sowieso al lekker. Maar met een klein beetje rook en deze geweldige gegrilde tomatensaus ga je helemaal uit je plaat! En we maken de friet op het spit… YES!

Mosselen met friet

Lees en/of download het recept van de Mosselen met friet!

Kip op een Blik

De klassieker, Beer Can Chicken, eens onder de loep genomen! Een kleine variant deze keer, namelijk een heeeel klein kippetje op een heeeel klein blikje…! Met de juiste uitleg!

Kippetje op een Blikje

Lees en/of download het recept van de Beer Can Chicken!

Hamburger XXXL

Stel je bent op de camping met alleen je gasbrander… je kent het wel. Neem je Dutch Oven en maak een mega cheese- of hamburger voor 6 personen in een handomdraai! Met waanzinnige BBQ saus…!

MEGA hamburger in de Dutch Oven

Lees en/of download het recept van de hamburger XXXL!

Zalm en croute

We kennen de zalm op een cederhouten plankje waarschijnlijk allemaal, ondertussen. Dit gerecht is een super leuke variant met witte asperges, roomkaas en een knapperig korstje van bladerdeeg!

Zalm op een cederhouten plankje met asperges en bladerdeeg

Lees en/of download het recept van de zalm op een plankje met asperges!

Gegrild Lamsrack

In deze Big Green Egg Special maak ik een compleet gerecht van gegrild lamsrack. Daarbij gerookte aardappelmousseline, gegrilde watermeloen en een fluweelzachte doperwtenmuntcrème!

Gegrild lamsrack met watermeloen en aardappelmousseline

Lees en/of download het recept van het gegrild lamsrack!

Gegrilde Bavette

Een waaaaanzinnig lekkere variant van gegrilde bavette! In combinatie met gegrilde salsa van tropisch fruit en een Thaise dressing. Maken.

Gegrilde bavette met fruit salsa!

Lees en/of download het recept van de Gegrilde bavette!

Bitterballen van Pulled Pork

Het komt altijd wel een keer voor dat je wat pulled pork over hebt! Wat is er nou leuker dan hier nog een paar bitterballen van te maken? Zelf gemaakt, dus extra lekker…!

Bitterballen van Pulled Pork

Lees en/of download het recept van de Pulled Pork Bitterballen!

Saté van de Big Green Egg

Een makkelijk en super lekker recept van varkenshaas saté, gegrild op de Sateh Grill van Big Green Egg! Dit accessoire is op elke Kamado te gebruiken en werkt als een speer! Ik maak er ook een heerlijke atjar bij.

Saté van de Sateh Grill

Lees en/of download het recept van de gegrilde Saté

Sticky Spareribs met noedels en bimi

Dit recept is een geweldige combinatie van roken, langzaam garen en stoven! Ik gebruik hierbij de KamadoJoe voor de rook en de temperatuurcontrole en de Dutch Oven voor het suddergedeelte en het maken van de saus!

Sticky Spare Ribs

Lees en/of download het recept van de Sticky Spareribs met noedels en bimi!

Köfte Kebab met Lavash brood

Köfte kebab: een heerlijke spies van lamsvlees (lamsgehakt) gegrild boven een heet houtskool vuurtje! Daarbij een zelfgemaakt platbrood genaamd ‘lavash’ en een frisse yoghurtsaus van citrus en komkommer!

Köfte Kebab met Lavash brood

Lees en/of download het recept van de Köfte kebab met lavash!

Vitello Tonnato 2.0

Vitello Tonnato… Klassiek gerechtje uit Italië, maar dan gepimpt tot een ‘twee-punt-nul’ versie! Dit is echt super gaaf om te maken en om een mooi bordje op te maken! Buitengewoon lekker en knetter eenvoudig om te maken!

Vitello Tonnato 2.0

Lees en/of download het recept van de Vitello Tonnato 2.0!

Gegerilde tomahawk steak

Een tomahawk steak is niks anders dan een prachtig dik gesneden ribeye met het bot er nog aan. Extra lang gezaagd. Pure beleving, een onderdeel van het barbecueën dat we zeker niet mogen onderschatten!

Gegrilde Tomahawk Steak

Lees en/of download het recept van de Gegrilde Tomahawk!

Gegerilde oesters

De tweede Special van Big Green Egg: Licht gerookte, gegrilde oesters met gepofte uiencrème, komkommersap, pancettakruim en flammkuchen! Echt een heerlijk culinaire barbecue snack…!

Gegrilde oesters

Lees en/of download het recept van de Gegrilde oesters!

Pulled Pork 2.0

Er is bijna niets lekkerder dan een broodje zelfgemaakte pulled pork! En er is bijna niets makkelijker dan deze te bereiden op een pelletgrill van Broil King! Gegarandeerd succes! En hierbij ook een heerlijke coleslaw en zoetzure rauwkost. Twee punt nul!

Pulled Pork 2.0

Lees en/of download het recept van de Pulled Pork 2.0!

Kip Piri Piri Drumsticks

Het bijzondere van dit recept is dat de marinade voor de kip eerst geroosterd wordt op de barbecue! Bij deze fantastische marinade maak ik ook een frisse white sauce. De kip piri piri serveer ik met een soort pilav rijst, waarvan de abrikozen ook zijn gegrild!

Kip Piri Piri

Lees en/of download het recept van de Piri Piri drumsticks!

Kroketten van Short Ribs

Wat krijg je als je kroketten maakt op de barbecue? Zie het in deze video! Kroketjes van langzaam gegaarde, gerookte short ribs, gebakken op de pelletgrill. Het recept leent zich ook uitstekend voor de frituur! Wie is hier nou de snackbar…?

Short Rib Kroketten

Lees en/of download het recept van de short rib kroktetten!

Wild zwijn op de Big Green Egg

Een heerlijk recept van gevuld wild zwijnsrack met brie, paddenstoelen, truffel en vijgen! Daarbij een smeuïge puree van gerookte rode bieten en groente chips! En dat alles bereid op de Big green Egg.

Wild zwijn rack

Lees en/of download het recept van het gevulde wild zwijnrack!

Picanha met chimichurri

Wat zou Ralph’s BBQ Tube zijn zonder een picanha recept? Helemaal niks! En er zullen er nog veel meer volgen! Zo zie je ‘binnenkort’ ook picanha steaks, rodizio, picanha burgers en nog veel meer!

Picanha

Lees en/of download het recept van de Picanha met chimichurrisaus!

Kip in het mandje!

Geïnspireerd door mijn jeugdheld, Swedish Chef! Børk, børk, børk! Super lekker recept van gegrilde kippenvleugels in het mandje van het draaispit. Deze keer gebruik ik de Kamado Joe BBQ. Ik maak hierbij ook een waanzinnige Blue Cheese saus. Aanrader!

Chicken Wings

Lees en/of download het recept van de Chicken wings in the basket!

Beef Short Ribs

Deze geweldig sappige beef short ribs (runder ribben) zijn langzaam gegaard op de pellet grill> Daarbij maak ik een heerlijke teriyakisaus en gril ik paksoy op de plancha! Uiteraard een compleet gerechtje van de BBQ zoals je van mij gewend bent…!

Beef Short Ribs

Lees en/of download het recept van de Beef short ribs!

Gevulde Varkensfilet

Grote stukken vlees op de barbecue spreken nog altijd tot de verbeelding! En wanneer je de juiste techniek toepast zul je een super sappig resultaat krijgen! Dit prachtige stuk varkensfilet wordt onder meer gevuld met tutti frutti!

Gevulde Varkensfilet

Lees en/of download het recept van de gevulde varkensfilet!

Bloopers en meer van 2019!

Nog een korte compilatie van wat Bloopers en flauwekul van het afgelopen seizoen! Enjoy!

Een kort overzicht van 2019!

Een korte terugblik op het afgelopen seizoen van Ralph’s BBQ Tube! Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het kijken, het volgen en de toffe reacties op mijn video’s! Ik waardeer het enorm!

Kerst Special deel 1: Garnalen Cocktail

De garnalencocktail was één van de meest luxe voorgerechtjes in de jaren ’70 en ’80! Ik heb er een beetje nieuw leven ingeblazen door een leuke twist te maken op de barbecue!

Gegrilde garnalencocktail

Lees en/of download het recept van de garnalencocktail!

Kerst Special deel 2: Kerstkalkoen

Een kalkoen bereiden is echt niet zo lastig, hoor! Je moet zorgen dat hij lekker sappig blijft en niet uitdroogt! En wat lekkere smaken toevoegen, natuurlijk! Want het is Kerstmis.

Kerstkalkoen

Lees en/of download het recept van de Kerstkalkoen!

Kerst Special deel 3: Chocolade Cakejes met peer

Dit gerechtje past uitstekend bij dit driegangen kerstmenu! De chocolade is licht gerookt en de sinaasappelschil in het beslag zorgt voor een heerlijk frisse toets! De gegrilde peer is erg mooi zoet door de karamelisatie en de romige espressocrème zorgt voor de balans!

Chocolade cakejes

Lees en/of download het recept van de Chocolade cakejes!

Pastrami van gerookt en gegrild hert

Hertenpastrami van de Big Green Egg! Een heerlijk winters gerecht dat iedereen eens zou moeten maken… Uitstekend idee als voor- of tussengerecht voor een culinair etentje (wat dacht je van Kerstmis)!

Hertenpastrami

Lees en/of download het recept van de hertenpastrami!

Shoarma aan het Spit van knolselderij

Shoarma van het draaispit van een heel bijzonder ingrediënt: Knolselderij! Dit recept is waanzinnig lekker en je mist het vlees niet eens! Wist je trouwens dat dit een vegetarisch, ja zelfs een veganistisch barbecue recept is? Een aanrader voor iedere veggie en vegan!

Shoarma aan het spit van knolselderij

Lees en/of download het recept van de shoarma van knolselderij!

Gegrilde sukade met groentestoof

Sukade hoeft niet perse lang gestoofd te worden: Het kan uitstekend worden gegrild in een paar minuutjes! Ik maak er een heerlijke groentestoof bij uit de Dutch Oven…!

Gegrilde sukade met stoof

Lees en/of download het recept van de gegrilde sukade met groentestoof!

Op cederhout gerookt buikspek

Meteen gebombardeerd tot één van mijn favoriete BBQ recepten! Het buikspek wordt in porties gegaard op de (gas)barbecue op een cederhouten plankje! Daarbij een geglaceerde, gevulde appel met zuurkool en rozijntjes…!

Buikspek op cederhout en appel

Lees en/of download het recept van de gerookte buikspek op cederhout!

Runderrolaade aan het spit op de Green Egg

Een complete maaltijd op de Big Green Egg miniMax! Maar dan met twee vingers in de neus… Een rollade van entrecote aan het draaispit met aardappeltjes, jus met gepofte knoflook en ui, gepofte tomaatjes en prei!

Runderrolade

Lees en/of download het recept van de Runderrollade aan het spit!

Steak sandwich met pompoen en paddenstoelen

Een super mooi lunchgerecht voor in de herfst en winter! Een gegrilde entrecote en pompoen met gebakken, wilde bospaddenstoelen en roomkaas. Alles op een afgebakken ciabattabrood met spinazie!

Steak Sandwich

Lees en/of download het recept van de Steak sandwich met bospaddenstoelen!

Gegrilde Portobello Burger (Vega!)

Echt waar, als je niet beter zou weten merk je niet eens dat het geen vlees is! Deze vegetarische variant op de hamburger is niet alleen knetter lekker maar zeker zo gezond! Eerst namaken mensen, dan pas kritiek, graag! 😉

Portobello Burger (VEGA)

Lees en/of download het recept van de Gegrilde Portobello-burger!

Kip op een Bierblik

Deze ‘kip op een bierblik’ is net wat anders dan dat je gewent bent… Het is een haantje en hij wordt bereid zoals de bekende ‘Beer Can Chicken’ maar dan anders…! Ik noem hem: de Ralph de Kok au vin 🙂

BBQ Coq au Vin

Lees en/of download het recept van de BBQ Coq au Vin (Kip op een Bierblik)

Gevulde Ribeye

Gevulde ribeye steak van de Zuid Afrikaanse Braai met Djuvec rijst uit de Dutch Oven!
In Duitsland noemen ze dit populaire gerecht: der Lustiger Bosniak

Lustige Bosniak

Lees en/of download het recept van de gevulde ribeye (der lustiger Bosniak)

Zalm op een Plankje

Gemarineerde zalm, gerookt op een cederhouten plankje! De vis is eerst gemarineerd in bietensap waardoor hij een prachtige kleur en aardse smaak krijgt! Beetlejuice, Beetlejuice…!

Gerookte Zalm op Cederhout

Lees en/of download het recept van de Gerookte zalm op cederhout (Beetlejuice..!)

Beef Wrap op de Plancha

Een prachtig barbecue gerecht, klaar in slechts 2 minuten! Een gegrilde chuck roast in een wrap met een licht oosters tintje. Dit alles op een hete gietijzeren grilplaat, een zogenaamde ‘plancha’ gebakken op de BBQ!

Gegrilde Beef Wrap op de Plancha

Lees en/of download het recept van de Gegrilde Beef wrap op de grilplaat (chuck roast)!

Lamsbout aan het Spit

Heeeeerlijk recept van een lamsbout, gevuld met kerrie, verse kruiden, ansjovis en granaatappel! Daarbij watermeloen en een frisse saus van zoute yoghurt met citroen!

Gevulde lamsbout aan het spit

Lees en/of download het recept van de Gevulde lamsbout aan het spit op de Big Green Egg!

Gerookte eendenborst Salade

Een kleurrijke salade van gerookte eendenborst met frambozenglaze, geroosterde croutons en gemarineerd fruit! De eendenborst is gerookt en afgegrild op de Big Green Egg!

Gerookte eendenborst salade

Lees en/of download het recept van de Gerookte eendenborst salade op de Big Green Egg!

Gegrilde bavette met Spaghetti

Ik laat hier de techniek zien van het direct grillen van bavette op de braai. Met een mooie rub. Ik maak er een heerlijke spaghetti aglio-e-olio bij… Spaghetti Bavetti dus! 🙂

Spaghetti Bavetti

Lees en/of download het recept van de Gegrilde bavette met spaghetti!

 

Wil je meer van deze video's zien? Klik dan hier! En abonneer je gratis op mijn Youtubekanaal!