fbpx

Ralph de KokRalph de Kok

…houdt zich al tientallen jaren bezig met barbecueën en buitenkoken. Begonnen in the 80’s, zoals bijna iedereen in Nederland met het speklapje, worstje en karbonaadje…! Daarna, eind jaren 80 inmiddels, was het tijd voor de volgende stap: het Amerikaanse grillen en de low&slow barbecue. (Ralph toerde met een band jarenlang door maar liefst 46 staten van Amerika)! Geïnspireerd hierdoor en aangestoken met het barbecuevirus, zoals veel meer Nederlanders ondertussen! Maar na jaren was hij hier ook wel ‘klaar mee’. Snel ontdekte hij dat er nog véél meer na deze manier van barbecueën kwam en er in de wereld nog veel meer verschillende barbecue- en griltechnieken bestonden. Sommige wat eenvoudiger, sommige wat ingewikkelder, soms nóg onbenulliger maar vaak ook veel verfijnder!

Culinair barbecueën

Al deze kennis en ervaring nam Ralph mee en hij begon allerlei barbecuetechnieken te combineren en toe te passen op de Europese keuken. Noem het “culinair” barbecueën. De barbecue is inmiddels een compleet ‘kooktoestel’ geworden en barbecueën een ‘way of life’. Onder andere door middel van Masterclasses en BBQ workshops brengt Ralph al zijn kennis aan de man. Zo heeft hij in de afgelopen 19 jaar, tienduizenden mensen ‘beter’ leren barbecueën en weten te inspireren!

Het hoogste niveau

Ralph kookt op zo’n beetje elke denkbare barbecue, grill of smoker zo’n beetje alles wat er maar bestaat en geeft al meer dan 10 jaar les en trainingen aan top-chefs over de hele wereld! Van het grove, Bourgondische werk tot op het verfijnde Michelin-sterrenniveau, in de professionele keuken. Zelfs in het atelier van drie-Michelinsterrenrestaurant ‘de Librije’ in Zwolle is Ralph al 7 jaar werkzaam als BBQ chef. En ja, natuurlijk blijft het Amerikaanse barbecueën en zelfs ons Nederlandse speklapje nog steeds in zijn repertoire, want daar is het uiteindelijk allemaal mee begonnen!

Ralph als TV-chef

Al zeven seizoenen is Ralph de presentator/TV-chef van het barbecueprogramma “Ik BBQ voor jou”. Een leuk, grappig maar vooral informatief barbecue-kookprogramma dat elke zaterdag en zondag wordt uitgezonden op RTL4 en SBS6. De opnames voor seizoen 7 (zomer 2020) zijn in zojuist gestart! Vanaf 16 mei zijn de nieuwe afleveringen weer elke week op de buis! (vanaf 2019 op SBS6)

Ralph als auteur

Ralph schreef inmiddels drie kookboeken; twee barbecue-kookboeken voor Big Green Egg en zijn derde, allernieuwste barbecueboek verscheen in juni 2017 met de titel: “Een wereldreis rond de barbecue”. Een boek dat bedoeld is om te inspireren en de beginnende barbecueër op te pakken en voorzichtig mee te nemen naar het volgende level! Maar dit boek is zelfs erg gaaf voor de meer gevorderde barbecueër en staat vol met leuke receptideeën.
Vanaf medio mei 2019 zal Ralph ook te zien zijn op het YouTube kanaal met de titel: Ralph’s BBQTube. Abonneren doe je hier!

Wil je nog meer weten over deze rasechte barbecue-Kok? Kijk dan ook eens op de website: ralphdekok.nl