Ralph de KokRalph de Kok

…houdt zich al tientallen jaren bezig met barbecueën en buitenkoken. Begonnen in the 80’s, en zoals bijna iedereen in Nederland met het speklapje, worstje en karbonaadje…! Daarna, eind jaren 80 inmiddels, was het tijd voor de volgende stap: het Amerikaanse grillen en de low & slow barbecue. (Ralph toerde met een band jarenlang door maar liefst 46 staten van Amerika)! Geïnspireerd hierdoor en aangestoken met het barbecuevirus! Maar na jaren was Ralph toch een beetje uitgekeken op het relatief ééntonige Amerikaanse Low & Slow barbecueën en smoken. Snel ontdekte hij dat er in de wereld nog véééél meer mooie en unieke barbecue- en griltechnieken bestonden, dan alleen het Nederlandse grillen en het Amerikaanse low & slow-gebeuren. Sommige wat eenvoudiger, sommige wat ingewikkelder, soms nóg onbenulliger maar vaak ook veel verfijnder!

Culinair barbecueën

Al deze kennis en ervaring nam Ralph mee en hij begon allerlei barbecuetechnieken te combineren en toe te passen op de Europese keuken. Noem het “culinair” barbecueën. De barbecue is inmiddels een compleet ‘kooktoestel’ geworden en barbecueën een ‘way of life’. Onder andere door middel van Masterclasses en BBQ workshops brengt Ralph al zijn kennis aan de man. Zo heeft hij in de afgelopen 20 jaar, tienduizenden mensen ‘beter’ leren barbecueën en weten te inspireren tijdens zijn workshops en Masterclasses!

Het hoogste niveau

Ralph kookt op zo’n beetje elke denkbare barbecue, grill of smoker zo’n beetje alles wat er maar bestaat en geeft al meer dan 10 jaar les en trainingen aan top-chefs over de hele wereld! Van het grove, Bourgondische werk tot op het verfijnde Michelin-sterrenniveau, in de professionele keuken. Zelfs in het atelier van drie-Michelinsterrenrestaurant ‘de Librije’ in Zwolle is Ralph al 8 jaar werkzaam als BBQ chef. En ja, natuurlijk blijft het Amerikaanse barbecueën en zelfs ons Nederlandse speklapje nog steeds in zijn repertoire, want daar is het uiteindelijk allemaal mee begonnen!

Ralph als TV-chef

Al zeven seizoenen is Ralph de presentator/TV-chef van het barbecueprogramma “Ik BBQ voor jou”. Een leuk, grappig maar vooral informatief barbecue-kookprogramma dat elke zaterdag en zondag wordt uitgezonden op RTL4 en SBS6 (vanaf 2019 op SBS6). De nieuwe afleveringen van seizoen 7 (zomer 2020) zijn inmiddels al weer uitgezonden en terug te kijken.

In de zomer van 2020 kreeg Ralph ook een nieuw televisieprogramma op 24Kitchen! Het programma heet “BBQ STREET” en daarin presenteert Ralph, samen met Jord Althuizen en Harm-Jan Bloem, 65 afleveringen aan barbecuerecepten! Ook het tweede seizoen van dit BBQ programma zal spoedig worden opgenomen, en zal te zien zijn in de zomer van 2021! Kijken dus…

Maaaar… recentelijk is Ralph ook zijn eigen YouTubekanaal gestart met de titel: Ralph’s BBQTube! Een super leuk, belachelijk grappig en zeer leerzaam BBQ programma waarin enorm veel recepten, technieken en tips worden behandeld. Een uniek YouTubekanaal vol met de meest uiteenlopende barbecuegerechten, op de meest uiteenlopende type barbecues! Check hier zijn kanaal en abonneer gratis!

Ralph als auteur

Ralph schreef inmiddels drie kookboeken; twee barbecue-kookboeken voor Big Green Egg en zijn derde, allernieuwste barbecueboek verscheen in juni 2017 met de titel: “Een wereldreis rond de barbecue”. Een boek dat bedoeld is om te inspireren en de beginnende barbecueër op te pakken en voorzichtig mee te nemen naar het volgende level! Maar dit boek is zelfs erg gaaf voor de meer gevorderde barbecueër en staat vol met leuke receptideeën.

Wil je nog meer weten over deze rasechte barbecue-Kok? Kijk dan ook eens op de website: ralphdekok.nl