Kwartels met ras el hanout uit de pizzaoven

 

Wat heb je nodig?

6 kwartels
olijfolie
2 rode uien
1 biologische citroen
1 bakje (ontpitte) dadels
1 a 2 grote tenen knoflook
ras el hanout
(paarse) spitskool
3 wortels
cranberry-azijn
½ pakje fetakaas
witte wijn
2 volle handen pitloze rode druiven
flinke handvol amandelen
50 gr. roomboter
takje verse munt
versgemalen zwarte peper
zout

 

Wat moet je doen?

Steek je pizza-oven aan.
Snijd de eventueel overtollige huid van de kwartels, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze rondom met ras el hanoutkruiden.
Snijd de rode uien in dikke ringen en de knoflooktenen en citroen in plakjes.
Giet wat olijfolie in een ovenschaal en beleg de bodem met de uienringen, plakjes citroen en knoflook en wat dadels.
Leg de kwartels erop, giet er een beetje witte wijn bij en gaar ca. 25 minuten op 200 á 225 graden.

Ontvel eventueel ¾ deel van de druiven (even insnijden, blancheren in kokend water en haal het schilletje eraf. Dit is niet persé nodig.)  
Snijd ze doormidden, smelt roomboter in een skillet en voeg hier de gehalveerde druiven aan toe.
Maak op smaak met wat zout en laat zachtjes pruttelen.

Snijd voor de salade de kool flinterdun en de wortels in dunne reepjes.
Snijd de feta in kleine blokjes en meng door de groente, met de overgebleven gehalveerde druiven.
Giet hier wat cranberry-azijn en olijfolie over en maak op smaak met peper en zout.
Hak de amanderlen wat fijner en strooi over je salade. Zet apart.

Haal de kwartels uit de oven. Druk de druiven in je jus wat fijner (of druk door een zeef).
Schep wat salade op een bord, leg de kwartels erop en schep wat vocht met de ui en knoflook uit de ovenschaal erbij.
Giet de druivenjus erover en maak af met wat blaadjes verse munt.

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok

www.ralphdekok.nl

www.barbecuepaleis.nl

Printvesie van dit recept

Kwartels uit de pizzaoven